CROSSROADS Atölyesi

Tarih: 08/12/2014

The CROSSROADS workshop has been organized by Yildiz Technical University Faculty of Architecture between the dates 24-28 June 2013 and will take place at YTU Faculty of Architecture in Istunbul. The workshop will be in five days long and will be leaded by Prof. Dr. Mehrdad Haghighi, Head of  Pennsylvania State University Department of Architecture. 3 other universities including GAU will collaborate in this event. From our faculty up to 4 students would be selected by the faculty board. The collaborating faculties and a short workshop Overview are as followed:

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından organize edilen CROSSROADS Atölyesi, 24-28 Haziran 2013 tarihleri arasında Yıldız Teknik Universitesi Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirilecektir. Beş gün sürecek olan atölye çalışması Pennsylvania State University Department of Architecture Bölüm başkanı Prof. Dr. Mehrdad Haghighi öncülüğündegerçekleştirilecektir. Atölye çalışması Girne Amerikan Üniversitesinin de aralarında olduğu üç üniversitenin işbirliği ile gerçekleşecek olup, fakültemizden katılacak 4 öğrenci, basvuruların ardından Fakülte Kurulu tarafından seçilecektir. Ortak çalışılacak fakülteler ve Atölye çalışmasının tanıtım aşağıdadır.

Collaborating Faculty:

Prof. Dr. Nevnihal ERdogan, Kocaeli University, Turkey.

Asst. Prof. Dr. Shahin keynoush, Girne American University, Cyprus.

Prof. Dr.Slalih Oflouglu, Mimar Sinan Fine Art University, Turkey.

Prof. Dr. Sema Soygenis, Bahcesehir University, Turkey.

Ortak Çalışılacak Fakülteler:

Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi, Türkiye..

Asst. Prof. Dr. Shahin Keynoush, Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs.

Prof. Dr.Salih Oflouglu, Mimar Sinan Üniversitesi, Türkiye.

Prof. Dr. Sema Soygenis, Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye.

Workshop Overview:

This workshop intends to highlight an arena of construction that incorporates Turkish traditions, yet looks to contemporary structural experiments to inform and re-form those traditions. To this end, we will try to build a small structure, in full scale, during the workshop. We will start with the program of water and shade, much like the Fountains of Istanbul, and incorporate structure and material exploration. We will work initially independently (1-2 days), and thereafter, collectively construct the structure as a group.

Atölye Tanıtımı:

Bu atölyenin amacı yapı alanında türk geleneğini incelemek bununla beraber çağdaş yapı deneyimlerinden elde edilen bilgi ve geleneği aktarmaktır. Bu amaçla atölye boyunca gerçek ölçülerinde küçük bir yapı inşaa etmeye çalışılacaktır. Başlangıç olarak İstanbul Çeşmelerinde olduğu gibi su ve gölgenin düzenlenmesi ile ilgili çalışılacak, daha sonra araştırılan yapı ve malzeme eklenecektir. Başlangıçta bağımsız çalışılacak (1-2 gün) daha sonra ortaklaşa grup olarak yapı inşaa edilecek.