MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Cuma Seminerleri Başladı

GAÜ Mimarlık Cuma Seminerleri Başladı






GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, 2015-2016 akademik yılı Cuma Seminerleri yeni dönem ile birlikte başladı.


 


GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin gelenekselleşen Cuma Seminerleri 5. yılında uygulama araştırmalarını ve partik deneyimleri odak alarak, çeşitli sanatçı, mimar ve araştırmacının deneyimlerini paylaşacağı bir ortam sunmayı hedeflemektedir. 2015-2016 yılının ilk Cuma Semineri\`de “Tasarim Prensipleri Ve Tasarim Sürecinde Ortaya Çikan Sorunlari Çözme Yöntemleri” ve “Tasarım Elementleri” konuları işlendi.


 


GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Kim Bennett seminerde yaptığı sunumunda,  Tasarım prensipleri ve tasarım sürecinde ortaya çıkan sorunları çözme yöntemleri hakkında konuşurken “,  Tasarım yaparken çok fazla araştırma yapmak ve bu araştırmaları tasarıma uygulamak gerekir” diyerek araştırma yapmanın öneminden bahsetti. GAÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Alessandro Bruccoleri ise yapmış olduğu sunumunda,  Tasarım Elementlerinden bahsederken, bu elementleri bazı ünlü grupların albüm kapaklarından örnekler ile aktardı. .Düzenli ve düzensiz formlar hakkında da konuşan Bruccoleri,  konuyla ilgilii dünya mimarisinden de örnekler gösterdi.