GAÜ Engelsiz Yaşam İçin Proje Üretiyor

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin gelenekselleşen Cuma Seminerleri 5. yılında uygulama araştırmalarını ve partik deneyimleri odak alarak,  çeşitli sanatçı, mimar ve araştırmacının deneyimlerini paylaşacağı bir ortam sunmayı hedeflemektedir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle gerçekleştirilen seminerde GAÜ Mimarlık, Tasarım, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Dr. Zafer Akdemir konuşma gerçekleştirdi. Seminerde  “Engelsiz Bir Dünya ve Engelsiz Bir Yaşam” konuları işlendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan, GAÜ Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri şunları söyledi;

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile bir empati etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin amacı öğrencilerde farkındalık yaratmak ve çevrede bulunan engeller ile de karşı karşıya getirerek, bu engelleri ortadan kaldırma ve çözüm üretmektir. Engelsiz bir dünya ve engelsiz bir yaşam için öğrencilerimizin bu bilinçle hareket etmesini isteyerek düzenlenen etkinliğin, toplum olarak bunun farkına varabilmek ve önemli olduğunu düşünmekteyim” dedi.