MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün Geleneksel Mimarlık Seminerleri Devam Ediyor

GAÜ’nün Geleneksel Mimarlık Seminerleri Devam Ediyor

Anadolu’nun çeşitli bölgelerinin yerel ve geleneksel mimarisinin kültürel ve mimari özellikleri, mekansal kullanım, yerel malzemeler ve bu malzemelerin özelliklerinin analizi yapıldı, konuyla ilgili çeşitli örnekler sunuldu. Seminerde Anadolu’nun, Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan bir köprü niteliğinde olduğunu, tarihi boyunca çok önemli kültürlere ve medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyleyen Yrd.Doç.Dr. Zafer Akdemir, bu nedenle Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yeralan konut malzemelerinin dikkat çekici olduğunu vurguladı.


 


Seminere katılım yoğundu


 


Seminer, Girne Amerikan Üniversitesi, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademik kadrosu ve öğrencilerinin yogun katılımıyla gerçekleşti.


 


Seminer sonrasında GAÜ Medya’ya açıklamada bulunan GAÜ İçmimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sanem Sadri, Mimarlık Fakültesi’nin gelenekselleşen ve her Cuma gercekleştirilen seminerlerinde, öğrencileri alanında uzman isimler ile buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.


 


Farklı bakış açıları


 


Doç.Dr. Senem Sadri, öğrencilerin artık her Cuma günü kendi akademik kadrolarının yanında farklı üniversitelerden gelen akademik kadro ile buluşmaları ve farklı bakış açılarına sahip olmalarının bilincinde olunduğunu ve pratik çalışmaları seminerler ile desteklediklerini ifade etti. Cuma Seminerleri’nde akademik kadro ve öğrencilerden seminere gösterilen ilgi ve bunun yanında seminer sonrası sorulan sorular ve yapılan analizlerin bu çalışmanın en keyfli yanı olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Senem Sadri, hem GAÜ Mimarlık Fakültesi, hem de GAÜ adına seminer sonunda İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Zafer Akdemir’e teşekkür plaketi takdim edildiğini söyledi.


 


Kültürlerin mimariye yansıması


 


Mekansal örgütlenmelerle kentsel yapı içerisindeki yerlerin farklı kültürlerin izlerini taşıdığının altını çizen Doç.Dr. Senem Sadri, gerçekleştirilen sunumda farklı kültürel çeşitlilik ve bunun mimariye yansıması açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Seminer sonunda GAÜ İçmimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Senem Sadri ve GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Do.Dr Mehmet Adil’e plaket verildi.