GAÜ’nün Şirinevler Köy Geliştirme Projesi'nin İkinci Etap Hazırlıkları Başladı

Tarih: 09/12/2015

Girne Kaymakamlığı, Dikmen Belediyesi ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) işbirliği ile Şirinevler’de bu yıl gerçekleştirilmekte olan “Şirinevler Köy Geliştirme Projesi”nin ikinci etabı hazırlıklarına başlandı. GAÜ Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Hossein Sadri ve GAÜ İçmimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sanem Zeybekoğlu Sadri ve GAÜ Mimarlık Öğretim Üyesi Dr. Silvia ve Kenan Güvenç’ten oluşan Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Ekibi ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Köy halkı görüşlerini anlattı

Toplantının en önemli özelliği, “Şirinevler Köy Geliştirme Projesi”nde yer alacak olan halkın da katılıp sorun ve çözüm önerileri noktasında fikir işbirliği içerisinde bulunmasıydı. Toplantıya katılan Şirinevler Muhtarı Ertan Beşiktaş ve Şirinevler köyü sakinleri ile projenin stratejileri tartışılırken, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine toplantı gerçekleştirilerek sorunlar birer birer gözden geçirildi. Projenin ikinci aşama sunumunun Aralık ayının son haftasında, Şirinevler’de gerçekleştirileceği, ikinci etap proje sunumunda öğrencilerin “Şirinevler Köy Geliştirme Projesi” üzerine temel stratejik önerilerini  Bakanlık, Belediye ve Kaymakamlık ev sahipliği ve destekleri ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Doç.Dr. Hossein Sadri’nin konuşması

Düzenlenen toplantıda konuşan GAÜ Rektör Yardımcısı Doç.Dr. Hossein Sadri, projenin önemine değinerek, “Şirinevler Köy Geliştirme Projesi”nin GAÜ’de öğrenim gören mimarlık öğrencileri ve “Şirinevler Köy Geliştirme Projesi”nde bulunan akademik kadrosu için önemine değinirken, GAÜ olarak sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini anlattı. Sadri, Uluslararası üniversitelerde de çeşitli örneklerine rastlanılan ve üniversite gücünün gerçekleşen işbirlikleri ile doğru şekilde kullanılmasını sağlamanın çok önemli olduğuna değinerek GAÜ’nün bu yıl İnsan Hakları ve Çocuk Hakları teması ile sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiğine işaret etti, Şirinevler halkına katkı sağlıyor olmaktan da büyük bir mutluluk duyduğunu, öğrencilerin de projeleri ile onur duyduğunu vurguladı.