MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den “İnsan Hakları İçin Çiz” etkinliği

GAÜ’den “İnsan Hakları İçin Çiz” etkinliği

Etkinlikle ilgili olarak bir konuşma yapan GAÜ Rektörü Prof.Dr. Kutszal Öztürk, “Hepimiz biliyoruz ki bu hafta insan hakları haftası ve 10 Aralık’ta da İnsan Hakları Günü kutlanacak.Girne Amerikan Üniversitesinin bu yılki teması olan İnsan Hakları ve Çocuk Hakları ile ilgili etkinlikler ve farkındalık çalışmaları devam ettiğini ifade eden Öztürk, konuşmasında İnsan Hakları gününün sadece bir gün değil , Girne Amerikan Üniversitesi için bir yıla yayılan etkinlikler ile kutlanacağını vurguladı . Ayrıca bu hafta çeşitli etkinlikler ile de hergün farklı bir farkındalık yaratılacağına değinen GAÜ Rektörü , öğrencilerim ile bu anlamda gurur duyuyorum dedi.Prof.Dr.Kutsal Öztürk, ‘Girne  Amerikan Üniversitesi’nin insan haklarına olan sevgisi ve saygısı buna bağlı olarak da bir konsept kararı vardır. Bu bağlamda etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bu etkinliğimizde öğrencilerimiz insan haklarıyla ilgili yere yazı ve çizim yaparak, farkındalık yaratmaya çalışıyorlar ’ dedi.


Doç.Dr. Hossein Sadri


GAÜ Rektör Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Hossein Sadri de etkinlikle ilgili olarak “Bugün ‘paint for human rights’ (insan hakları için çiz) etkinliğimiz devam ediyor. Uluslararası insan hakları logosu öğrencilerimiz tarafından çiziliyor. Hepimizin eşit haklara sahip olduğuna dair İngilizce ve Türkçe yazılar yazılıyor” dedi.


İnsan Hakları Farkındalık Etkinlikleri


GAÜ Millennium’da bir film gösterisi olacağını, insan haklarıyla ilgili olan bu filmin gösteriminin yıl boyunca devam edeceğini belirten Sadri “Çarşamba günü rektörlük binasının önünde bir dans gösterimiz olacak, perşembe günü de sergi açılışımız olacaktır ve 30 gün açık kalacak evrensel  insan hakları beyannamesinin maddeleri tanıtılacaktır” dedi. Cuma günü de konuyla ilgili bir panel düzenleneceğini anlatan Sadri, “Panelimize Türkiye’den Hacettepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr Harun Tepe katılıyor. Kıbrıs Türk Barolar Birliği başkanımız ve insan hakları vakfından da katılımcılarımız olacak” dedi.