MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Fakültesinden Öğrencilere Yönelik Staj Semineri

GAÜ Mimarlık Fakültesinden Öğrencilere Yönelik Staj Semineri

GAÜ Kıbrıs yerleşkesi, Girne Kampüsü Millenium Senato Kongre merkezinde gerçekleşen seminer İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde gerçekleşirken, fakülte öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.


 


Seminer hakkında açıklamalarda bulunan GAÜ Mimarlık Fakültesi Staj Koordinatörü Şelay Aktolga şunları söyledi: “Bu seminerin yapılması, değişen kurallar ve öğrencilerin daha donanımlı şekilde bilgilendirilmesi için yapılıyor. Seminerde öğrencilere staj programları hakkında detaylı bilgiler verildi.. Bilindiği üzere Mimarlık Fakültesi’nde iki farklı staj tipi var. Birincisi ofis ortamında gerçekleşen staj, ikincisi de proje alanında gerçekleşen stajdır” dedi.


 


Aktolga, ofis ortamında teorik olarak yapılan stajların, pratik ortamda uygulanarak çalışma ortamını da öğrencilerin görmesi gerektiğini belirtti. Staj günleri hakkında da bilgiler veren Şelay Aktolga, “26 iş günü olarak staj yapılıyor. İlk staj tamamlandıktan sonra ikinci staj da hemen bir sonraki dönemde yapılabiliyor” dedi. Staj koordinatörü Aktolga, her öğrencinin stajda geçirdiği zamanı kayıt aldığı bir staj defterinin olduğunu ifade ederek, aynı zamanda öğrencilerin staj durumları hakkında görüşlerini bildiren kurum ya da kuruluş yöneticilerinin de kapalı ve mühürlü bir zarf ile kendilerine gönderildiğini söyledi. Aktolga ayrıca, staj sonu değerlendirilmesini de şu şekilde açıkladı: “Öğrencilerin, staj zamanında geçirdikleri tüm zamanı özetleyen bir posterleri vardır. Biz de bu sene değişikliğe giderek bu posterleri ve defterleri bir komite oluşturarak değerlendireceğiz.” Şelay Aktolga, yapılan seminerin asıl amacını, öğrencilerin ne yapmaları gerektiğini ve bu stajların amacının ne olduğunu öğrencilere paylaşmak olduğunu bildirdi.