MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Akademisyeni Tarihsel Diyalog ve Araştırma Merkezi Üyesi Olarak Atandı

GAÜ Akademisyeni Tarihsel Diyalog ve Araştırma Merkezi Üyesi Olarak Atandı

AHDR geliştirilmiş pedagojik uygulamalar hakkında açık bir diyalog sürdürmek için 2003 yılından kuruluşuna kadar büyük bir çaba ile bu yolda ilk adımlarını atmak için Kıbrıs’ta çeşitli eğitim düzeylerinde çalışan farklı etnik, dilsel ve mesleki kökenden gelen üyeleri bu tarihi disiplinin değerleri hakkında bilgilendirmeler yaptı.


 


AHDR; tarih, tarihçilik, tarih öğretimi ve öğrenimi konularında, diyalog, tarihsel anlayış ve eleştirel düşünme ile ilerlemesi için demokrasinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilir.


 


AHDR çeşitlilik ve saygıya dayalı, her yetenek, etnik, dini, kültürel ve sosyal kısacası bireylere öğrenme fırsatlarına erişim sağlayarak kamuoyunda ve özellikle çocuklar, gençler arasında ve eğitimciler arasında tarihsel anlayışın gelişmesine katkıda bulunarak fikirlerin gelişmesine de yardımcı olur.


 


AHDR İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, UNESCO eğitim amaçları, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve tarih öğretimi ile ilgili Avrupa Tavsiyeleri Konseyi değerlerini tanır.


 


Yrd. Doc.Dr.Alessandro Camiz; Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar ve Miras Çalışmaları Uluslararası Merkezi Direktörü, Girne Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcısı. Mimarlık, Miami Üniversitesi Okulu`nda mimari ve kentsel tasarım (Prof. Giuseppe Strappa, Roma "Sapienza" Üniversitesi) 2003 yılından beri, (Prof. Dr. Enrico Guidoni tarafından kurulan) şehirlerin dernek Tarihi üyesi Kentsel Formu, Isuf İtalya`nın kurucu üyesi, üzerinde Isuf Uluslararası Semineri 2007 yılından bu yana ve ICOMOS İtalya 2014 üyesi.


 


Asıl araştırma alanları arasında ortaçağ ve modern kent tarihi, mimari mirasın mimari teorileri, toponimi ve kentsel morfoloji vardır. Ravenna, Roma, Aniene Vadisi ve Kıbrıs`ta ulusal ve uluslararası araştırmalara katkıda bulunmuştur. Sosyal ve Uygulamalı Bilimler Dergisi Yönetim Kurulu Üyesi, ve Forma Civitatis; Kentsel International Journal of ve Bölgesel Morfolojik Çalışmalar dergisi editörü. Roma Üniversitesi "Sapienza" Mimarlık Bölümü’nde doktora sonrası çalışmalara katıldı. "Sapienza" dan Kentlerin Tarihi, ve "Sapienza", Mimarlık Bilim Master. "Kentsel morfoloji", "Il tesoro delle città", "Storia dell`urbanistica" konulu kitap ve makaleler yayınlamıştır.