MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Dekanı Sadri, 'Kentli Hakları' Paneline Konuşmacı Olarak Katılıyor

GAÜ Mimarlık Dekanı Sadri, 'Kentli Hakları' Paneline Konuşmacı Olarak Katılıyor

Adana TMMOB Mimarlar Odası tarafından organize edilen " Kentli Hakları" paneli, Kentsel Dönüşüm furyasında halkın daha bilinçli olması için "paneli düzenlendiğini açıkladı.


 


Moderatörlüğünü Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Bülent Tuna`nın yapacağı `Kent / Kentli Hakları` paneline konuşmacı olarak katılacak olan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Hossein Sadri, yanısıra, Avukat Mustafa Çinkılıç, Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, Mersin Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Fikret Zorlu katılacak.


 


Mimarlar Odası Adana Şubesinden yapılan açıklamaya göre, panelin Kamusal ve Özel Alanlarda Dezavantajlı Gruplar, Kent ve Çocuk, Kentsel Dönüşümle Yerlerinden Edilenler, Yerinde Dönüşüm Yapılmayanlar, Kamusal Alanlarda Katılımcı Tasarım Süreçleri, Kent ve Ulaşım, Sağlıklı, Sürdürülebilir Doğal ve Yapılı çevre, Kent ve Erişilebilirlik ve Kamusal Sanat başlıklarıyla ele alınacağı belirtildi.


 


Kentli hakların konuşulacağı panel ,21 Mayıs 2016 Cumartesi Günü Saat 13.00`da Seyhan Oteli Güney Balo Salonunda gerçekleşecek.