MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ HABİTAT ARAŞTIRMA MERKEZİ, İNGILTERE'DEN BİLİM HEYETİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ

GAÜ HABİTAT ARAŞTIRMA MERKEZİ, İNGILTERE'DEN BİLİM HEYETİYLE BİRLİKTE ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan, GAÜ Habitat Araştırma Merkezi, İngiltere’den gelen bilim heyeti ile birlikte, “Lefkoşa’da Kentsel Oda” başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdi.


 


Girne ve Lefkoşa’da gerçekleşen, Uluslararası "KENTSEL ODA" Atölye Çalışmasına, Kıbrıs ve İngiltere`den toplam 35 öğrenci katılırken, Lefkoşa`nın Kuzey ve Güneyinde kentsel sosyal yaşam ve  katılımcılığı artırmak amacıyla kamusal mekanlarda "kentsel oda" tasarımını konusu ele alındı. Atölye çalışmasının yürütücülüğünü, Sınır Tanımayan Mimarlar Dünya eski başkanı Peter Newton ve İngiltere ve Kıbrıs`tan öğretim üyeleri Hossein Sadri, Melissa Kinear ve Senem Zeybekoğlu Sadri yaptı. Atölye çalışması çerçevesinde ayrıca, arabölgede bulunan Dayanışma Evinde 17 Kasım Cuma günü, Mekansal Politikalar başlıklı bir panel gerçekleşti.


 


Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamda, "Kentsel Oda" atölye çalışmasının, kentteki sosyal hayatı güçlendirmek, toplumsal katılımı en üst düzeye çekecek ve kente yeni kamusal mekanlar yaratma çalışması olduğu belirtildi. Bu bağlamda atölye katılımcılarının, Lefkoşa`da kamusal mekan ihtiyacı bulunan bölgeleri belirleyerek, mekanlar için, "Kentsel Oda" tasarımları üzerine yaptıkları çalışmaları Dayanışma Evinde sergiledikleri ifade edildi.