MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ YAZ OKULUNU İSTANBUL’UN TARİHİ DOKUSUNDA GERÇEKLEŞTİRİYOR

GAÜ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ YAZ OKULUNU İSTANBUL’UN TARİHİ DOKUSUNDA GERÇEKLEŞTİRİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ),  Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde, GAÜ İstanbul yerleşkesinde yaz okulu başladı.


 


GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Silviya Covarino önderliğinde GAÜ İstanbul yerleşkesinde gerçekleşen yaz okulunda öğrenciler, İstanbul’un çok kültürlü yapısını yerinde inceleme imkanı buldular. Dünya’da eşi benzeri bulunmayan ve Avrupa ile asya kıtaları üzerinde tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken camiler, saraylar, parklar, köşkler şehri istanbul’u keşfederek çok heyecanlı ve eğlenceli bir yaz okulu gerçekleşmekte.


 


 Covarino, “GAÜ, Öğrencilerine Uluslararası ve Çok Kültürlü Bir Çevrede; Farklı Ortamlarda ve Ülkelerde Okumak Için Fırsatlar Sunuyor”


 


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yrd. Doç. Dr. Silviya Covarino şunları söyledi;


“Girne Amerikan Üniversitesi, öğrencilerine uluslararası ve çok kültürlü bir çevrede; farklı ortamlarda ve ülkelerde okumak için fırsatlar sunuyor. Bu yaz döneminde ise, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi`nden öğrenciler İstanbul`da Mimari Tasarım üzerine çalışmalar sürdürmekteyiz. Dünya kültür mirası olan İstanbul, Avrupa`nın tek mega kenti olan büyük bir şehir. Kentsel konularda çalışmak için öğrencilere büyük bir şans sunuyor ve gezegenimizin şehirleşmesini anlamak için mükemmel bir kentsel ortam.