ÖĞRENCİ ODAKLI, MİMARLIK TASARIM VE GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ İÇİN GÖZDE ALTERNATİF; GAÜ

Tarih: 01/08/2018

Özgün öğrenci misyonunun tanımı açısından;  öğrenci odaklı eğitim ile sanat, tasarım, mimarlık ve iç mimarlık alanlarındaki her türlü bilginin evrilerek paylaşılacağı akademik ortam olarak,  alandaki diğer eğitim kurumlarından ayrılan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi,  yeni öğrencilerini kabule hazırlanıyor.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ  KATILIMCI  YÖNTEM

GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mehmet Adil;  Hazırlık hariç dört yıllık eğitim süresi dahilinde altı bölümde;  Katılımcı- interaktif yöntem, disiplinler arası iş birliği ile  akademik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtirken, " Bu bölümler sıra ile mimarlık, iç mimarlık, tasarım ve plastik sanatlar olarak geçmektedir. Bu bölümlerimizin eğitim dili İngilizce`dir. Türkçe eğitim verdiğimiz iki bölümümüz  var. Bunlar da; mimarlık ve iç mimarlık bölümlerimizdir.” şeklinde sıralıyor.

“ÖĞRENCİLERİMİZ VE AKADEMİSYENLERİMİZ DEĞİŞİK KÜLTÜR, COĞRAFYA VE  İNANÇ SİSTEMLERİNDEN GELEREK, BULUŞTU.”

Doç.Dr. Adil, olağanüstü bir mozaik yapısı gibi algılanacak; öğrenci ve akademisyen popülasyonundan bahsederken, “Hem öğrencilerimiz hem akademisyen arkadaşlarımız çok değişik yer ve ülkelerden, değişik inanç sistemlerinden gelmektedir. İnanıyorum ki; Bu, bizim için çok büyük bir artı ve şanstır.” sözlerini özellikle ekliyor.  Adil, temenni ve önerilerini ise şu cümle ile ifade ediyor; “Tüm amacımız, öğrenci arkadaşlarımızı; en yüksek potansiyele vardırabilmek için,  en iyi düzeyde öğretim ve eğitimdir. Son olarak,  aday öğrencilerimize şunu söylemek isterim ki;  eğer heyecan verici şekilde duyumsayacağınız zevk ile,  öğretim ve öğrenim tecrübesi edinmek istiyorsanız,  fakültemize sizleri  de bekliyoruz."