MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ ORYANTASYON GÜNLERİ, RENKLİ GÖRÜNTÜLER İLE DEVAM EDİYOR

GAÜ ORYANTASYON GÜNLERİ, RENKLİ GÖRÜNTÜLER İLE DEVAM EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 2018-2019 Akademik Yılı  Oryantasyon Günleri kapsamında, yeni kayıt yaptıran öğrencilere Üniversite’yi, Üniversite Yaşamını ve KKTC’yi daha yakından tanıtmak birbirinden farklı organizasyonlar düzenlemeye devam ediyor.


Oryantasyon günleri kapsamında gerçekleştirilen birçok etkinlik ile yeni öğrencilerin kaynaşmaları ve eğitim hayatlarına çok daha kolay uyum sağlamalarının yanı sıra, Kulüp Stantları ile; akademik hayatın yanı sıra; öğrencilerin boş zamanlarını kendi ilgi alanları ve yetenekleri ile sosyal yönünü geliştirmeyi amaçlıyor.


Konuyla igili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ olarak, bireyin akedemik yönünü tercih ettiği fakülte belirlediği; sosyal yönünü ise üniversitesinde bulunan kulüplerin geliştirdiği belirtildi.


GAÜ bünyesinde bulunan öğrenci kulüplerinin, GAÜ Öğrenci Hizmetleri Kordinatörlüğü’ne bağlı olarak işlediği belirtilen açıklamda, her kulüp için alnında akademisyenlerin danışmanlık yaptığı ifade edildi.


Oryantasyon günleri kapsamında ayrıca, öğrencilerin birbirleri ile daha iyi kaynaşmaları ve ortamı benimsemeleri için, “Gece Sineması” ve her yıl geleneksel olrak düzenlenen “Welcome Pary” etkinliklerinin yoğun katılım ile gerçekleştiği bildirilen açıklamada, üniversite hayatının yalnızca eğitim ve dersler olmadığı, sosyal ve kültürel gelişimler için, eğlence ve çeşitli sosyal aktivitelerinde gerekli olduğu vurgulandı. Bunun yanında, öğrencilere sosyal sorumluluk bilincini aşılamak ve farkındalık yaratmak amacı ile, oryantasyon günleri kapsamına “Kan Bağışı Kampanyası”nı da dahil etti.


GAÜ 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Töreni, “Hakan Mengüç”’ün Katılımı ile 12 Ekim’de Gerçekleşecek


GAÜ Oryantasyon günleri kapsamında ayrıca, yine her yıl geleneksel olrak düzenlenen ve Kıbrıs’ın bütün önemli bölgelerini kapsayan “Kültür Turları”nın gerçekleşeceği belirtilen açıklamada, GAÜ 2018-2019 Akademik yıl açılış töreninin ise, 12 Ekim 2018 Cuma günü “Sürdürülebilirlik” teması ve Hakan Mengüç’ün açılış dersi ile gerçekleşeceği bildirildi.