MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Denktaş için Anıt Mezar Tasarımları Sergilendi

Denktaş için Anıt Mezar Tasarımları Sergilendi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ”Mimarlık ve Bellek“ atölye çalışması sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölüm başkanı Dr. Hossein Sadri yönetiminde gerçekleşen atölye çalışması sonrasında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarı ile ilgili tasarlanan 10’un üzerinde eser GAÜ Millenium Binasında GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Demirkal Türel, Mimarlık Bölüm Başkanı Hosseyin Sadri ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doc. Dr. Senem Sadri’nin gerçekleştirdiği açılış sonrası kamuoyu ile paylaşıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Demirkal Türel açılış sonrası yaptığı açıklamada, ”3 konu başlığı altında gerçekleştirdiğimiz atölye çalışmasını başarıyla gerçekleştirdik. Katılımcılar özellikle Merhum Cumhurbaşkanımız Denktaş anısına gerçekleştirilen anıt mezar tasarımına yoğun ilgi gösterdi“ dedi.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bölüm başkanı Dr. Hossein Sadri ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Özellikle yabancı öğrencilerimizin katılımı çok yüksek. Bu konularda bugüne kadar herzaman GAÜ olarak toplumla iç içe olduk. Herzaman topluma olan sorumluluğumuzu yerine getirmekteyiz. Bu atölye çalışması ile birlikte yeni döneme sıcak bir başlangıç yapmış olduk. Böyle çalışmalarda formal eğitimin dışına çıkmak; yani herhangi bir kural olmadan öğrencilerin istedikleri konularda aktif bir şekilde faaliyet göstermeleri bizide çok heyecanlandırıyor. Bunların yanında merhum kurucu Cumhurbaşkanımız için bir nebzede olsa vefa borcumuzu ödediğimizi düşünüyoruz“ diyerek atölye çalışması sonrasında ortaya çıkan anıt mezar projelerini düzenlenecek diğer atölye çalışmaları ve seminerleri ile geliştirileceğini ifade etti.