MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Mikro Dünya’Makro Dünya“ Sorunları Gaü’de Masaya Yatırıldı

Mikro Dünya’Makro Dünya“ Sorunları Gaü’de Masaya Yatırıldı

"Dünya Problemleri Karşısında Mimarlık" (Architecture Facing World Problems) başlığıyla Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 2012-2013 Akademik yılı seminerler dizisi devam ediyor.

Açılış seminerinin ardından ikincisi gerçekleşen, GAÜ Öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush’un konuşmacı olarak katıldığı seminerde "Micro World Macro World" konusu işlendi.
Mikro-Dünya ve Makro-Dünya başlığıyla konuşmasını gerçekleştiren Dr. Keynoush, Fuzzy ve Kaos teorileri çerçevesinde Mikro-Dünyalar ve Makro-Dünyaların karşılıklı etkilerine değinerek Mimarlıkta önemli bir sorun olan ölçek sorununu gündeme getirdi.

GAÜ Mimarlık öğrencileri tarafından ilgiyle karşılaşılan bu seminerde, mikro dünyada ve küçük ölçekten incelendiğinde Mikro-Organizmaların dünyadaki rolleri ve evren ölçeğinden bakıldığında küremizin ve insanın boyutundan insanın mikro ve makro dünyalar arasında yaşayan bir varlık olduğu ve hiç de sandığı gibi dünyanın merkezinde yer almadığı konuları tartışılırken, günümüzün mantık ve bilim gelişmeleri perspektifinden insana ve özel olarak mimarlığa dair ölçek meselesi temelinden yaklaşımlar irdelendi.

Cuma seminerleri dizisinin üçüncüsü 30 Kasım Cuma günü saat 10:00’da Hollanda'dan gelecek olan Dr. Francesco Mazzucchelli'nin konuşmasıyla devam edecek.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde halka açık olarak gerçekleşecek olan seminer programı aşşağıdaki gibidir;


07 Aralık 2012 Cuma
Türkiye Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı ve ODTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güven Arif Sargın

21 Aralık 2012 Cuma
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici


Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doc. Dr. Hosseyin Sadri’nin yaptığın açıklamada, öğrenci gelişimini en üst düzeye taşımak ve dünyadaki mimarlık tartışmaları yanında mimarlık ile ilgili küresel tartışmalar ve akımlara katkı koymak adına her akademik yıl içerisinde Mimarlık Cuma seminerleri başlığı ile düzenlenen seminerler dizisinin her hafta GAÜ’de gerçekleşeceğinin altı çizilirken seminerlere ulusal ve uluslararası üniversitelerden önemli bilim insanları yanında sivil toplum örgütü, meslek kurum ve kuruluşları ile mimarların konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.