MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Yapı Yönetimi Master Programı Dünyanın İlk En İyi 100 Master Programı Arasında

GAÜ Yapı Yönetimi Master Programı Dünyanın İlk En İyi 100 Master Programı Arasında

EDUNIVERSAL sıralamasında Girne Amerikan Üniversitesi dünyanın en iyi 100 yükseklisans programı veren üniversiteleri listesinde yer aldı.

Avrupa Birliği’nin önde gelen yükseköğretimi denetleme ve akreditasyon kurumlarından EDUNIVERSAL tarafından 2012-2013 en iyi yükseklisans programları sıralamasında Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim veren Yapı Yönetimi yükseklisans programı dünyanın en iyi ilk 100 yükseklisans programı arasında gösterildi.

İşletme alanında dünyanın en iyi üniversiteleri ve programlarını değerlendiren Fransız kuruluş Eduniversal 2012-2013 yılında 31 dalda dünyanın en iyi master programlarını sıraladı. Eduniversal bilim sıralamasına göre Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan Yapı Yönetimi yükseklisans programı kendi dalında dünyanın en iyi ilk 100 master programı arasında yer aldı.

GAÜ Dünya’nın En İyi Üniversiteleri Arasında

Gayrimenkul Yönetimi ve Yapı Yönetimi alanında dünyanın en iyi 100 master programlarını listeleyen Eduniversal bu listede Amerika'dan University of Pennsylvania, New York University, Georgia State University, University of California'nın da içinde bulunduğu 28 üniversite, İngiltere'den London School of Economics (LSE), University of Glasgow ve Oxford Brookes üniversitesi dahil olmak üzere 12 üniversite, Çin'den 5 üniversite, Fransa'dan 5 üniversite, Avustralya'dan 4 Üniversite, Hollanda'dan 3 üniversite, Kanada'dan 3 üniversite, İtalya'dan 2 üniversite ile Suudi Arabistan’dan King Fahd Üniversitesi, İsrail Haifa Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesini Yapı Yönetimi alanında dünyanın en iyi yükseklisans eğitimi veren 100 üniversite listesinde gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi lisansüstü programlar koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Eduniversal tarafından yayınlanan en iyi eğitim kurumları listesinin işletme ve yönetim alanında dünyaca geçerli bir değerlendirme olduğunu ve bu değerlendirmenin kriterlerinin programların dünya çapında geçerliliği, programlarda eğitim gören öğrencilerin memnuniyeti ve mezunların başarıları olduğunu belirtti.

Girne Amerikan Üniversitesi Yapı Yönetimi yükseklisans programının en önemli başarısının bu alanda güncel ve eleştirel bilginin aktarılması, disiplinler-arası eğitim prensibi ve Amerikan eğitim sistemi çerçevesinde hem fakülte içindeki Mimarlık ve İç Mimarlık programları hem de GAÜ İşletme Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan çeşitli yükseklisans programlarıyla işbirliği içinde programın tasarlanması olduğuna vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Zeybekoğlu Sadri , özellikle uluslararası öğrenci sayısı açısından ayrıcalıklı bir konuma sahip olan Yapı Yönetimi yükseklisans programına son yıllarda artan ciddi orandaki talebin programın başarısının göstergesi olduğunu n altını çizerek dünyanın en iyi 100 yükseklisans programı listesinde GAÜ’nün dünyanın önde gelen üniversiteleri ile birlikte yer almasının bölümün hedeflediği bir başarı olduğunu belirtti.