MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

İzler: Güz 2012-2013 Projeleri Sergilendi

İzler: Güz 2012-2013 Projeleri Sergilendi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin Güz 2012-2013 dönemi projelerinden oluşan sergi GAÜ Teknopark sergi ve fuaye alanında açıldı.
Sergi açılışına Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ve Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve diğer fakülte dekanları yanı sıra GAÜ öğretim kadrosu ve öğrencileri katıldı.

Cuma gününe kadar devam edecek olan sergide Mimarlık, İç Mimarlık, Grafik Tasarım ve Resim bölümleri öğrencilerinin stüdyo dersleri projeleri yer alırken, mimarlık, tasarım ve sanat dallarında insanların birikimlerini izleyen ve yeni izler bırakmayı hedefleyen yaratıcı düşünceler paylaşılmak amacıyla sunulmakta.

Sadri “Sergi Çok Yakında Yurtdışında Tekrarlanacak”

Konuyla iligili açıklama yapan Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri izler başlığıyla organize edilen bu serginin üniversite ve toplum, fakülteler ve bölümler arası ilişkileri güçlendirmeyi, düşüncelerin paylaşımını ve tartışılmasını amaçladığını ifade ederek şöyle ekledi, “İzler sergisi Güz 2012-2013 döneminden geriye kalan izlerin yeniden gözden geçirilmesini sağalamakta ve bu vesileyle geleceği daha da bilinçli planlamamıza imkan vermektedir”. Sadri daha geniş bir kitleyle buluşma amacıyla bu serginin çok yakında yurtdışında tekrarlanacağını belirterek, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar fakültesi olarak bu sergi açılışıyla etkinlik dolu bir döneme giriş yaptıklarını bildirerek 25 Şubat Pazartesi günü açılışı gerçekleşecek olan GAÜ Tasarım ve Sanat haftası etkinliklerine tüm halkımızı davet etmekten onur duyduğunu ifade etti.