GAÜ Mimarlık "Crossroads" Uluslararası Atölye Çalışmasında

Girne Amerikan Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletler'inin mimarlık alanında en otoriter üniversitelerinden olan Pennsylvania State Üniversitesi (Penn State) ve TÜBİTAK’ın katılımı ve desteği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Ev sahipliğinde, “ CROSSROAD” başlığı altında uluslararası yaz atölye çalışması gerçekleşti.

Penn-State Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehrdad Hadighi, GAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Kara Pilehvarian'ın yürütücü olarak katıldığı workshop başarılı çalışmlar ve sunumlar ile gerçekleşti. Kapanış sunumlarına GAÜ'den Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, Yıldız Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Murat Soygeniş, Kocaeli Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan'ın yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Salih Ofluoğlu ve BAÜ'den Prof. Dr. Sema Soygeniş katılırken, atölye çalışmasının verimli geçtiğinden ve buna benzer çalışmların sıklıkla gerçekleşmesi gertiğinden bahsedildi.

Gerçekleşen atölye çalışmasında öğrenciler İstanbul çeşmelerini SU ve GÖLGE temaları altında ele alıp yorumlayarak yeni tasarım önerileri geliştirdiler. Trükiye'den katılan toplam 14 öğrencinin arasında GAÜ Mimarlık bölümü öğrencilerinden Ezgi Yalçın ve Nuriye Ceren Kaplan bu atolye çalışmasına katılarak, çeşitli geziler, konuşmalar ve tasarım çalışmalarında yer aldılar. Atölye çalışması süresince ortaya koydukları tasarım çalışmalarını içeren sunumları kapanış töreninde mimarlık eğitimi otoriteleri tarafından ilgi ile karşılanan GAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri iş hayatına şimdiden hazır olduklarını sergiledi.

Atölye çalışmasına katkıda bulunan ve tüm öğrencilere sertifikaların takdimiyle son bulan kapanış töreninin ardından, tasarım çalışmaları Yıldız Teknik Üniversitesi'nde sergilendi.