MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Fakültesi Eğitimde Yeni Dönem Başlatıyor

GAÜ Mimarlık Fakültesi Eğitimde Yeni Dönem Başlatıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türkiye’nin mimarlık ve mühendislik eğitiminde önde gelen üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

İki üniversitenin ilgili fakülteleri arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları, ortak programlar, araştırmalar ve akademik etkinliklerin yer aldığı anlaşmada Mimarlık alanında öğrencilerin daha fazla fırsatlara sahip olacakları bildirildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri konuyla ilgili yaptığı açıklamada anlaşmanın her iki üniversitenin öğrencilerinin gelişimi için yeni bir dönem başlattığını ifade ederek önemli açıklmalarda bulundu.

Geçtiğimiz dönem boyuncaYıldız Buluşmaları çerçevesinde GAÜ Mimarlık öğrencilerinin eserlerinin Yıldız Teknik Üniversitesi kampüsünde sergilendiğini hatırlatan Sadri, anlaşma ile GAÜ ana yerleşkesi Girne Kampüs ve diğer uluslararası kampüsleri İngiltere, ABD ve Singapur yerleşkelerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü öğrencilerinin eğitimlerine devam edebileceklerini belirterek GAÜ mimarlık bölümü öğrencilerinin de eğitimlerine Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul kampüsünde devam edebileceğini ifade etti.

Ortak programlar yanında çeşitli uluslararası akademik aktivitelerin her iki kampüs’te uygulanacak olmasının da öğrenci gelişimi bakımından önemli katkılar yapacağının altını çizen Sadri, mimarlık kariyerlerine devam eden mezunlarında küresel mimarlık tartışmaları ve mimarlıkta yeni anlayışları bilimsel olarak öğrenmeleri için bir çok ortak uluslararası konfernas ve atolye çalışmalarının planlandığını belirtti.