GAÜ İtalya’da Mimarlık Yaz Okulu Düzenliyor

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ, OXFORD BROOKES ÜNİVERSİTESİ VE İTALYA MİMARLAR ODASI İŞBİRLİĞİ İLE MİMARLIK YAZ OKULU DÜZENLENİYOR.

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi ve İtalya Mimarlar Odasıyla ortaklaşa organize etmekte olduğu ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan uluslararası mimarlık yaz okulu "Mücadele Eden Mekan ve Sorumlu Mimarlık: Gerçekleştirmek ve Düşünmek" ana teması ile 19-24 Ağustos 2013 tarihleri arasında İtalya'nın Supino kentinde gerçekleşiyor.

Mimarlık Eğitimine Yön Veren Üniversite Öğrencileri Katılacak

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Avrupa Birliği ülkeleri arasında mimarlık eğitimine yön veren üniversitelerden çok sayıda öğrencinin katılacağı ve çeşitli temalarda atölye çalışmalarını içeren yaz okulunda katılımcılar bölge halkının da katılımı ile alan çalışmaları, araştırmalar, haritalama teknikleri, tasarım etüdleri ve sunum yöntemleri üzerinde eğitim görecekleri ifade edildi. Yaz okulu sonunda ortaya çıkacak bilimsel sonuçlar ve üretimlerin Supino belediyesi desteğiyle düzenlenecek sergide mimarlık otoritelerinin ve meslek kuruluşlarının görüşüne sunulacağının da belirtildiği açıklamada GAÜ Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencilerinin katılacağı uluslararası mimarlık yaz okulunun öğrenci gelişimi açısından önemine dikkat çekildi.

Avrupa Parlemontosu Başkan Yardımcısı Morgantini Sempozyum Açılışına Katılacak

Yaz okulu programı kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi, Roma La Sapienza Üniversitesi, Oxford Brookes Üniversitesi, IUAV Venice Üniversitesi, Supimo Belediyesi ve İtalya Mimarlar Derneği'nden konuşmacıların katılımıyla düzenlenecek Akdeniz Bölgesi Mimari Gelişmeler konulu sempozyumun açılış konuşmasının Avrupa Parlamentosu Başkan yardımcılarından Luisa Morgantini ve Supino Belediye Başkanı Alessandro Foglietta tarafından yapılacağının da altının çizildiği açıklamada sempozyum günümüz dünyasında özellikle Akdeniz bölgesindeki mimari gelişmeleri sorumlu mimarlık anlayışı çerçevesinde irdelemek ve mimarlık alanında geleceğin kanaat önderleri olarak yetiştirilen öğrencilerin gelişimine katkı yapmak amacıyla yaz okulu bünyesinde düzenleneceğine vurgu yapıldı.