MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Uluslararası Mimarlık Sempozyumuna Evsahipliği Yapıyor

GAÜ Uluslararası Mimarlık Sempozyumuna Evsahipliği Yapıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık alanında Orta-Doğu ve Akdeniz Bölgesinin en büyük akademik etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlaıyor.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi evsahipliğinde organize edilecek olan İkinci CAUMME - (Contemporary Architecture and Urbanism in the Mediterranean and the Middle-East) Akdeniz ve Ortadoğu'da Çağdaş Mimarlık ve Şehircilik uluslararası sempozyumunun konusu sempozyum yöneticileri tarafından Post-Profesyonalizm Çağında Mimari ve Kentsel Araştırma, Eğitim ve Uygulama (Architectural and Urban Research, Education, and Practice in the Era of 'Post-Professionalism) olarak ilan edildiği bildirildi. Sempozyumun Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilen açıklamalarda Mimarlık ve şehircilik alanında iki senede bir organize edilen akademik sempozyumun Girne Amerikan Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Katar Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütüleceği vurgulandı.

Dünya Mimarlık Oteriteleri KKTC’ye geliyor

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamalarda Akdeniz ve Ortadoğu'da Çağdaş Mimarlık ve Şehircilik Sempozyumunun ilkinin 2012 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçekleştirildiğinin ve dünya mimarlık oteriteleri tarafından büyük ilgi gördüğü belirtilirken, önümüzdeki yıl GAÜ’nün evsahipliğinde gerçekleştirilecek olan ve Sempozyum başkanlığınıda GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri’nin yapacağı vurgulandı. 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. CAUMME Sempozyumuna 20’nin üzerinde ülkeden bilim insanının katılacağı belirtilen açıklamada dünya mimarlık oteritelerine GAÜ’nün ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Sempozyumun ana salonda İngilizce olarak gerçekleştirileceği, bunun yanında Orta Doğu ve Akdeniz bölgesi dillerinde de çeşitli panellerin gerçekleşeceği, sempozyum hakkında ayrıntılı bilgi ve detaylara ise http://caumme.gau.edu.tr adresinden erişilebileceği bildirildi.