MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Öğretim Görevlisi Hassina Nafa Semiyotik Konferansında GAÜ’yü Temsil Etti

GAÜ Öğretim Görevlisi Hassina Nafa Semiyotik Konferansında GAÜ’yü Temsil Etti

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Hassina Nafa, Uluslararası Semiyotik konferansında GAÜ’yü temsil etti.

Hassina Nafa “İkonik İmaj Gerçek midir?” başlıklı makale sunumuyla ve ayrıca “Kentsel Mekan ve Semiyotik Kimlik” başlıklı atolye çalışmasıyla Uluslararası Semiyotik Çalışmalar Derneği'nin (International Association for Semiotic Studies) Ankara’da gerçekleştirdiği “Gerçek midir?” (Is It Real?) isimli uluslararası konferansa katıldı. Hassina Nafa’nın konferans bildirisi, mekanların markalaşması ve imaj geliştirme üzerinde ve özellikle Kuzey Kıbrıs’taki yeni turizm odaklı gelişmeleri inceleyerek yapılan araştırmaları içerirken, yeni otel tesislerinin yapılarını ele aldı. Çalışmasında ikonik ve simgesel binaların dünya piyasasına sunulmak üzere ve mimariye anlam kazandırmak için tek yol olup olmadığını tartışarak, Kuzey Kıbrıs’ın yatırım amaçlı ve turzim odaklı imaj geliştirmesi ve markalaşması yönünde mimarlığın rolünü değerlendirdi.


Konuyla ilgli açıklamada bullunan Hassina Nafa, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yürütülen araştırmanın sonucunun, ülke turizm ekonomisinin geliştirilmesindeki stratejik kararlarda mimarlığın rolünü ortaya koyarak, Kuzey Kıbrıs’ın en önemli iki büyük ekonomi odağı olarak eğitim ve turizmin işbirliklerini ve bu işbirliği sonucunda elde edilecek olan gelişmeyi hedeflediğini belirtti.