MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlik Cuma Seminerleri Başladı

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, 2013-2014 yılı Cuma Seminerleri "Olağanüstü Şüpheliler: Tarihi Mirasla ilgilenen Öğrenciler" (UNusual Suspects: Students in Charge for Heritage) başlıklı sunumla yeni dönemine başladı.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinde gelenekselleşen Cuma Seminerleri üçüncü yılında uygulama araştırmalarını ve partik deneyimleri odak alarak, çeşitli sanatçı, mimar ve araştırmacının deneyimlerini paylaşacağı bir ortam sunmayı hedeflemektedir. 2013-2014 yılının ilk Cuma Semineri'de GAÜ öğrencilerinin tarihi miras çalışmaları konusunu ele alarak, öğrencilerin 2012-2013 akademik yılında yaptıkları Kuzey Kıbrıs'ın tarihi mirasıyla ilgili çeşitli dersler kapsamında ve atolye çalışmaları çerçevesinde yaptıkları araştırmalar, çizimler, rölöveler, tasarım ve restorasyon projelerini içermekteydi. GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde 2012-2013 akademik yılında kurulan Uluslararası Tarihi Miras Çalışmaları Araştırma Merkezinin faaliyetlerini konu alan bu seminer Yrd. Doç. Dr. Senem Doyduk ve GAÜ Mimarlık bölümü master ve lisans öğrencileri tarafından sunuldu.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cuma günleri saat 15:00-17:00 arasında gerçekleşecek olan 2013-2014 GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Cuma Seminerlerinin bu seneki konusu "Uygulamada Araştırma" (Research in Practice) olmaktadır ve bu seminerlerin Kasım ve Aralık ayları programı aşağıdaki gibidir.

Cuma Semineri I: "Olağanüstü Şüpheliler: Tarihi Mirasla İlgilenen Öğrenciler" (UNusual Suspects: Students in Charge for Heritage), Yrd. Doç. Dr. Senem Doyduk, 1 Kasım 2013

Cuma Semineri II: "Uygulamada Yansıma" (reflection in Practice), Yrd. Doç. Dr. Mehmet Adil, 8 Kasım 2013
Cuma Semineri III: "Öğrenmenizi Sahiplenmek: Motiveli Öğrenci Öğrenimi" (Owning Your Learning:The Motivated Student Learning), Öğr. Gör. Kim Bennett, 22 Kasım 2013
Cuma Semineri IV: "Onun Uygulamaları" (His Practice), Prof. Dr. Lutz Presser, 29 Kasım 2013
Cuma Semineri V: "Oscar Niemeyer ve Modern Mimarlık Uygulamaları" (Oscar Niemeyer and Practices of Modern Architecture), Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, 6 Aralık 2013.