MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Öğrencisi "İşgalin Mimarisi" Yarışmasında Başarı Plaketi Aldi

GAÜ Mimarlık Öğrencisi "İşgalin Mimarisi" Yarışmasında Başarı Plaketi Aldi

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzelsanatlar fakültesi Mimarlık bölümü son sınıf öğrencisi Muhammed Nazif Öztürk, “İşgalin Mimarisi” Fotoğraf yarışmasında başarı plaketi aldı.

Türkiye'nin en saygın mimarlık kuruluşlarından olan Mimarlar Derneği 1927'nin düzenlediği "İşgalin Mimarisi" yarışmasında GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Muhammed Nazif Öztürk başarı plaketi ödülünü kazandı. "İşgalin Mimarisi" başlıklı bu fotoğraf yarışmasına GAÜ öğrencisi Muhammed Nazif Öztürk İstanbul'un Haliç bölgesindeki yeni köprü inşaatının tarihi yarım ada üzerindeki işgali konulu bir fotoğraf ile katılarak ödül kazanan eserler arasına girmeyi başardı. "İşgalin Mimarisi" yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışına katılan GAÜ Mimarlık öğrencisi Muhammed Nazif Öztürk ayrıca fotoğrafı ve mimari işgal üzerine düşüncelerini sergideki katılımcılarla paylaşarak, GAÜ ve KKTC’yi Ankara'da temsil etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekli Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, GAÜ öğrencisinin buşekilde bir başarı elde etmesinden gurur duyduklarını belirterek, öğrencilerin bu yaratıcılığı kazanmasındaki en büyük rolün, uygulamış oldukları eğitim politikasının sonucu olduğunu dile getirerek, GAÜ öğrencilerinin katıldıkları bir çok yarışmada bu ve buna benzer başarıları gösterdiğini vurguladı. Ayrıca Mimarlık bölümünde teorik bilgilerden çok pratik bilgilerle başarının sağlandığını söyleyen Sadri, GAÜ Mimarlık Fakültesi olarak atölye çalışmalarına ve uygulamalara çok önem verdiklerini vurguladı.