MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Lutz Presser Resimlerini Anlattı

Lutz Presser Resimlerini Anlattı

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinin "Uygulamada Araştırma" (Research in Practice) başlıklı 2013-2014 yılı Cuma Seminerlerinin Dördüncüsü Prof. Dr. Lutz Presser'in sunumuyla devam etti.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lutz Presser’ın "Onun Uygulamaları" (His Practices) başlıklı sunumuyla, geçtiğimiz günlerde GAÜ Millennium Senato Kongre merkezinde gerçekleşen seminerde Avusturalya, Singapore, İngiltere, Lübnan ve Amerikada ikamet ettiği yıllarda ve katıldığı çeşitli üniversitelerdeki araştırma ve uygulama programlarında gerçekleştirdiği çeşitli resim, heykel ve enstülasyon sanat eserleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Lutz Presser insan vücudu ve kültürel farklılıklar konularına odaklanan sanat eserlerini ve bu eserlerin hikayesini dinleyicilerle paylaşarak, çeşitli sanatsal çalışmaları sürecinde faydalandığı tarihi kitaplar ve mitolojik metinlere referanslar vererek insan hayatı, doğu, ölüm ve insanlik halleri üzerine düşüncelere değindi.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cuma günleri saat 15:00-17:00 arasında gerçekleşmekte olan 2013-2014 GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Cuma Seminerlerinin beşincisi 6 Aralık 2013 Cuma günü Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri tarafından sunulacak olan "Oscar Niemeyer: Toplumsal Hayatin Uygulamaları" (Practicing Social Life: Oscar Niemeyer) başlıklı seminer ile devam edeceği bildirildi.