MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ'de Oscar Niemeyer Sergi ve Semineri

GAÜ'de Oscar Niemeyer Sergi ve Semineri

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Modern Mimarlığın öncü ismi Oscar Niemeyer'in eserlerini konu alan ve GAÜ Mimarlık bölümü birinci sınıf öğrencileri tarafından yapılan volumetric posterler sergisi gerçekleşti. Sergi açılışına Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO'su Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, Bölüm Başkanları, Öğretim üyeleri ve Fakülte öğrencileri katıldılar.
Oscar Niemeyer'in ölümünün birinci yıldönümünde gerçekleşen bu sergi 26 volumetric posterden oluşmaktadır ve 13 Aralık tarihine kadar GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ziyarete açık olmaktadır.
Konuyla ilgili GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden gelen açıklamaya göre, 2013-2014 yılında Yıl boyu sergi düşüncesiyle fakültenin çeşitli bölümlerinde öğretim üyeleri ve öğrencilerin çalışmalarından oluşan sergilere ilaveten, dünyanın birçok önemli sergisine de ayrıca fakültede ev sahipliği yapılacağı bildirildi.


GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin "Uygulamada Araştırma" (Research in Practice) başlıklı 2013-2014 yılı Cuma Seminerlerinin beşincisi ayrıca Yirminci Yüzyılın en büyük mimarlarından Oscar Niemeyer konusuyla Cuma 06 Aralık tarihinde gerçekleşti. Birleşmiş Milletler binasının tasarımcısı olan ve Brezilya'da ve dünyadaki insanlık sorunları üzerine mücadele veren Oscar Niemeyer'in mimari çalışmaları ve eserlerinin özellikleri GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr.Hossein Sadri tarafından sunuldu. Sunumu takiben

"Hayat bir Nefestir" (Life is a Breath of Air) başlıklı Oscar Niemeyer hakkında yapılmış olan belgesel film gösterimi gerçekleşti.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yapılan açıklamaya göre, Cuma günleri saat 15:00-17:00 arasında gerçekleşecek olan 2013-2014 GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Cuma Seminerlerinin altıncısı 13 Aralık 2013 Cuma günü Öğretim Görevlisi Kim Bennett tarafından sunulacak olan "Öğrenmenizi Sahiplenmek: Motiveli Öğrenci Öğrenimi" (Owning Your Learning:The Motivated Student Learning), başlıklı seminer ile devam edecektir.