MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

Kent Çalıştayı'na GAÜ Akademisyen'lerinden Katkı

Kent Çalıştayı'na GAÜ Akademisyen'lerinden Katkı

Türkiye Mimarlar Odası'nın Batman'da organize ettiği "Kent Çalıştayı"na Girne Amerikan Üniversitesin Akademisyenleri katkı koydu.

1-2 Mart tarihlerinde organize edilen “Kent Çalıştayı”na GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri davetli konuşmacı olarak katıldı.
“Kent Çalıştayı”na Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İclal Dinçer ve Doç. Dr. Asuman Türkün, Dicle Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kamuran Sami ve Yrd. Doç. Dr. Oğuz Sinemillioğlu, Girne Amerikan Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Selim Temo, İstanbul Barosu Çevre ve Kent Komisyonu Başkanı Av. Alev Tuna ve Y. Mim. Burak Kaan Yılmazsoy konuşmacı olarak katıldı.

Mimarlar Odası Batman Temsilciliği’nin organize ettiği, yerel yönetim yetkililerinin, siyasi partilerin belediye başkan adaylarının, meslek örgütlerinin ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleşen iki günlük çalıştay, çeşitli oturumlar ve forumlar çerçevesinde Türkiye’de kentsel problemler ve bu problemler için geliştirilebilecek çözümleri değerlendirdi.
Çalıştaya Girne Amerikan Üniversitesi’nden katılan Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri Mekan ve İşgal başlıklı konuşmasıyla mimarlık mesleğinin mekanın dönüşümündeki rolü üzerine konuşma yaparken, Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri Kentsel “Bölüşüm” başlıklı konuşmasında kentsel dönüşümün Türkiye’deki örnekleri ve bu örnekler üzerinden ortaya çıkabilecek sorunlar ve bu sorunlara karşı geliştirilebilecek çözümleri odağa alarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.