MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

RIBA SERGİSİ GAÜ'DE

RIBA SERGİSİ GAÜ'DE

Girne Amerikan Üniversitesi KKTC’de İlk Kez Gerçekleştirilen “RIBA PRESİDENT’S MEDALS” Segisine Evsahipliği Yapıyor

-“RIBA PRESİDENT’S MEDALS” Sergisi 01 Nisan - 01 Mayıs Tarihleri Arasında Gaü Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüsü Tekno Park Sergi ve Fuaye Alanında Her Gün Ziyarete Açık Olacak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Nisan ayı boyunca Britanyalı Mimarlar Kraliyet Enstitüsü (RIBA) tarafından hazırlanan “RIBA President’s Medals” sergisine ev sahipliği yapıyor.

GAÜ Tekno Park Sergi ve Fuaye alanında açılan ve KKTC’de ilk kez gerçekleştirilen “RIBA President’s Medals” sergisinin açılışına, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, RIBA Eğitim Direktörü Prof. Dr. David Gloster, Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Zafer Ağdelen ve GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde öncelikle GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri GAÜ Yöneticileri ve RIBA direktörünün serginin ilk kez Kıbrıs'ta gerçekleşmesine destek verdikleri için teşekkürlerini belirterek, RIBA ve GAÜ Mimarlık Bölümü arasında planlanan ilişkilerin en üst düzeye çıkarılması konusunda temennilerini belirtti.

RIBA Eğitim Direktörü Prof. Dr. David Gloster ise Girne Amerikan Üniversitesi'ne bu denli önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için teşekkürlerini belirterek, GAÜ Mimarlık Bölümünün RIBA Eğitim bölümü çerçevesinde tanınmış okullara girmesi hususunda gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması hususunda gerekenin yapılacağını söyledi.

Sergi açılış töreni, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından RIBA Eğitim Direktörü Prof. Dr. David Gloster'e teşekkür plaketi takdimi ile sona erdi.

Açılış töreninin ardından GAÜ Millenium Binası Senato Kongre salonunda GAÜ öğretim üyeleri ve öğrencileriyle bir araya gelen Prof. Dr. David Gloster, RIBA Eğitim faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden verilen bilgiye göre “RIBA President’s Medals” sergisi 01 Nisan - 01 Mayıs tarihleri arasında GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüsü Tekno Park Sergi ve Fuaye alanında her gün ziyarete açık olacak.