MİMARLIK, TASARIM VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ KIBRIS’IN ARKEOLOJİK VE KÜLTÜREL MİRASI ADINA YENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYOR

GAÜ KIBRIS’IN ARKEOLOJİK VE KÜLTÜREL MİRASI ADINA YENİ BİR DÖNEM BAŞLATIYOR

“Mimarlık ve Restorasyon” ana başlığı altında Lambousa alanının yeniden okunma ve tasarımı alt başlığı ile Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Tasarım Atölyesini Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Avrupa’nın en büyük üniversitesi ve Mimarlık ile Restorasyon alanından dünyanın önde gelen otoritelerinden Roma Sapienza Üniversitesi ile Roma Mimarlık, Planlama, Peyzaj, Tasarım ve Restorasyon Kurumu ortaklaşa gerçekleştirecek.
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Roma Sapienza Üniversitesi ve Roma Mimarlık, Planlama, Peyzaj Tasarım ve Restorasyon Kurumu işbirliği ile Kıbrıs`ta ilk kez "Mimarlık ve Restorasyon" ana başlığı altında düzenlenecek ortak uluslararası tasarım atölyesi gerçekleştirerek, Kıbrıs’ın arkeolojik ve kültürel mirasının korunması yanında Lambousa antik ve tarihi medeniyetinin tanıtımına önemli katkılar yapmaya hazırlanıyor.

Kuzey Kıbrıs Kültürel Mirası ve Lambousa Krallığı Yeniden Canlandırılacaktır.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Roma Sapienza Üniversitesi`nden Mimarlık Doktora okulu direktörü Prof. Dr. Giuseppe Strappa ve GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hossein Sadri`nin yürütücülüğünde ve Sapienza Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Alessandro Camiz`in bilimsel koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan atölye çalışması "Mimarlık ve Restorasyon" ana başlığında düzenleneceği ve Lambousa alanının yeniden okunma ve tasarımı alt başlıklarında gerçekleşeceği ifade edildi. Bu önemli uluslararası akademik çalışmaya, Avrupa ve Otadoğu bölgesi başta olmak üzere 10’nun üzerinde üniversiteden öğretim üyesi, profesyonel ve öğrencinin katılımı beklenmektedir.

Doç. Dr. Sadri : ““Kıbrıs’ın Arkeolojik ve Kültürel Mirası Adına GAÜ Yeni Bir Dönemi Başlatıyor."

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hossein Sadri ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada 19-29 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Tasarım Atölyesi’nin Kuzey Kıbrıs kültürel mirasının korunması ve bilimsel restorasyonunun yapılma sürecini başlatacaktır.

Bu amaçla 2013 yılında kurulmuş olan Uluslararası Tarihi Miras Çalışmaları Araştırma Merkezi 2014-2015 akademik yılında deneyimle mimar ve tarihçi Dr. Alessandro Camiz’in yönetimi ve uluslararası ortak projelerle başta Lambousa alanı olmak üzere Kıbrıs’ın tüm tarihi miras değerlerine katkı sunmaya hazırlanmaktadır.